perjantai 1. heinäkuuta 2011

Tällä kertaa en mokannu

Jostakin syystä muffinssit on nyt muotia, hassua, mutta totta. Niitä on printteinä vaatteissa, niitä roikkuu korvissa ja sitten leipomoiden ikkunoista voi ihailla kieli pitkällä mitä ihanimpia pikkuruisia pastellinväreillä kuorrutettuja kakkuja, jotka näyttää ihan karkeilta ja joista tulee kakaroiden synttärikestit mieleen. Itessäki on sen verran kakaraa, että hankin muffinssienteko-opuksen ja päätin olla kerranki ennakkoluuloton ja testata sen mukana tulleita silikonivuokia (uskomattoman käteviä). Ja niin, pitäähän mun puhdistaa mun maine jälkiruokien tekijänä ku edelliset leipomukset meni vähän perseelleen.


Tein vähän sovelletun ohjeen valkosuklaamuffinsseista. Sama ohje kai se yleisesti on kaikissa muhvinsseissa, näihin laitoin sisälle valkosuklaapaloja ja kuorrutin valkosuklaalla ja nonparelleilla. Aivan ylisöpön näköisä vaikka itse sanonkin ja mikä huumaavinta, maku ei ollu paha! Riku söi 7 ennenku huomasin ja aloin mäkättään. Ei makeaa mahan täydeltä.


 
 
  
Innostuin vähän ottaan kuvia ku olin niin ylpeä aikaansaannoksestani. Oli pakko ottaa vielä yks ku huomasin, että jääkaapissa oli niin kaunis valo.


Näytän myös toisen huipun jälkiruuan, mitä en mokannu. Nää on vähänniinku köyhiä ritareita. Eli uitin pullapaloja (tai "ranskanleipää" tms.) eka maidossa, sitten munassa ja paistoin voissa pannulla, pistin päälle vanilijasokeria ja tavissokeria. Ja toisella hellalla paistoin voissa ja sokerissa kirsikoita ja persikanpalasia jotka kippasin pullien päälle. Ylihyvää, mutta kolmannella kerralla kuulujo että miks aina tätä. Noh, kehittelin sitten uupumatta ja sinnikkäästi ruuaksikin yhen piirakan ja siitäkin tuli ylihyvää. Vähänkö mää oon hyvä.Tähän piirakkaan tuli se helppopohja, mihin tulee voita, kylmää vettä, suolaa ja vehnäjauhoja ja mitä pidetään vähän aikaa jääkaapissa ja kaulitaan elmunkelmun avulla. Pistin päälle pinaattia, kinkkua, pippuria ja munamaitoa. Ois voinu panna juustoa kans, muttei ollu. Noh, olenpahan puhdistanu nyt maineeni kokkaajana nii ei tarvi vähään aikaan kokata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti