sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Week-end à Meschers et Talmont

Nyt kun kerran olen erimaassa, pitäisi varmaan ottaa kuvia ja nähdä maisemia turistin silmin. Oon tehny viimeaikoina pari viikonloppuretkeä koulun kanssa. En ehkä jaksa nyt kirjoittaa kovin paljon, mutta puhukoot kuvat puolestaan.
                                       MeschersMeschers on 120km pohjoiseen Bordeauxista, merenrannalla kuten kuvista näkyy. Mentiin sinne koulun kanssa viikonlopuksi. Kaupunki ite ei ollu mitenkään erikoinen, paitsi että siellä oli oikeita luolia. Käytiin myöskin läheisessä keskiaikaisessa kylässä, Talmontissa, mikä on lähinnä kuuluisa kukistaan. 
Hailuoto


No ei vaiskaan, mutta eikö tuukki Hailuoto mieleen? Tääki on Meschersistä oikeesti.

Talmont
Tässäpä ideoita oven piristämiseksi:tällaisista höksistä ne kalastaaMikäli oikein ymmärsin, tämä puu on töröttänyt paikallaan jo vuodesta 1895, voiks olla? Oli valtava, ranskalaiselta nimeltään Tilleul, mikähän lie on suomalainen sukulainen? Tykkään puista, mutta en kummiskaan kehtaa halailla niitä etten tulis leimatuksi. Tästä puusta tulee mieleen yksi runo, joka oli lempirunoni lapsena ja en harmivaan muista kuka on kirjoittanu ja meneekö sanatarkkaan oikein, suo anteeksi Einoleino tai joku muu.

"Alla unisen oksiston/
valoa kummallista on./
Metsän sisällä taikatie,/
ei mistään tule/
ei mihinkään vie.

Varjoni karkasi,/
vailla oon ruumista!

Askel jää ilmaan irralleen/
käteni koskee tyhjyyteen."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti